28. december 2011


10 gode råd

- sådan kommer du levende igennem gymnasiet

Egentlig skulle dette have været en 10-punkts-guide til hvordan du undgår at blive smidt ud af gymnasiet. The thing is, det er faktisk bare rimelig svært at blive smidt ud… Så her i stedet et udpluk af ting du bør og ikke bør gøre, hvis du sidder med et ønske om at gennemføre foretagendet med værdigheden og den mentale psyke i bare nogenlunde god behold.

1) Ud ad sengen, ud ad døren, ind gennem svingdørene, alt går godt og BAM – foran dig tårner trappen sig op og stiller sig imellem dig og resten af dit videre liv. Lad være med at blive overmodig, du kan ikke klare den alligevel. Nej, skaf dig hellere et par ruller gaze og en stok, og hump nu til receptionen og bed om et elevatorkort, fordi du tydeligvis har brækket benet. Problem solved!

2) Råber læreren dit navn, så svar ”Ja.”

3)  Du er kommet op på 4., du har svaret på opråbningen af dit navn med et stort og rungende JA, dog stadig uden helt at være klar over, hvad du har sagt ja til, men så snart læreren åbner munden, er det pludselig meget svært at koncentrere sig… Du går da ikke til Russisk?
Nej, brug hellere tiden på noget fornuftigt og spil Tetris. Undersøgelser viser at 30 minutters Tetris om dagen gør dig klogere. Forestil dig så hvad 4 moduler kan gøre!

4) Det er 4. modul, og dine fingre er gået i krampe efter koncentreret Tetris siden klokken otte. Rumvæsenet oppe ved tavlen taler om familieforhold i det sekstende århundrede, og dine øjenlåg bliver tunge…

5) Prik til din sidemakker. Først forsigtigt. Så lidt hårdere. Bliv ved.
Udvikler situationen sig til én, hvor du kunne gå hen at komme til skade, så brug Facebook i stedet.

6) Skulle du alligevel falde i søvn, er disse briller ufejlbarlige. Du ser både vågen og ægte engageret ud, og chancerne for at din lærer skulle fatte mistanke, er minimale. 

Faktisk burde du generelt bare anskaffe dig briller. Undersøgelser viser, at folk med briller får højere karakterer, så flash din brainyness og iklæd dig et par kloge-Åge briller. Så store som muligt7)  At udeblive fra timer er en rimelig sikker vej til fravær, hvilket er stort set det eneste der egentlig kan få dig smidt ud. Vælger du alligevel at blive væk er ”fraværsårsager” din redning! 
Prøv med noget om din Hippopotomonstrosesquippedaliofobi (angst for lange ord), og din kat Carla, som brækkede benet ved den årlige juletræsoppyntningskonkurrence, fordi din morfar skulle sørge for sin speciallægepraksisplanlægningsstabiliseringsperiode.
Krydr med en masse :’( :’( :’( -smileys og læn dig tilbage, vis på din succes.

8) Afslå høfligt, men bestemt når din lillebror beder dig tage de 17 sprayflasker han lige har brugt til at over-tagge S-togene, med i skole. Uanset hvor sur du er, skal du heller ikke starte modulet med at sætte ild til din matematikopgave i frustration. 
Du bør undgå at bygge dit korthus af stjålne Macbooks foran Lærer3 i spisepausen, og det er også en dum idé at danse på kantinens buffetbord iført kyllingekostume mens du skriger at Hjerteglimmer skulle have vundet børnenes melodi grand prix i 2008 – uanset hvor meget du mener det.

9)  Når nu vi er ved mindre gode idéer, så er det ikke smart at kælke, rulle eller hoppe ned fra fjerde sal. eHow har en guide til hvordan du går ned ad trapper.

Samt desuden et rigtig godt råd m.h.t. social overlevelse:
10)  Hold nallerne fra brandalarmen. Specielt til fester. Ikke fedt.

2 kommentarer:

 1. Hold kæft en åndssvag guide..
  Beklager, at jeg er så ligefrem, men i skriver jo, at man skal fake et brækket ben blot for at slippe for at gå op af trapperne. Det går jo ikke, at vi har en propfyldt elevator, og så er der jo en grund til, at vi har trapper! Latterligt råd, og hvis man følger det er man også latterlig. Det lyder mildest talt som dovenskab.

  Rådet med brillerne er en komplet joke.

  Rådet med at lyve om fraværsårsagerne er også latterligt. Selvfølgelig skal man da være ærlig!

  Jeg kan godt lide råd nr. 9 og 10 :-)

  Men håber da at denne "guide" var ment som en spøg.. For det er ikke det, der skal til for at klare gymnasiet.
  Man skal møde til tiden, aflevere sine afleveringer til tiden og deltage i timen! Hvis man ikke kan klare det, så burde man genoverveje gymnasiet. Problem solved.

  SvarSlet
 2. @ Anonym

  Vi kan forsikre om at indlægget var ment udelukkende som en spøg, og beklager at det tilsyneladende har været uklart.
  Vi er kede af misforståelsen, men håber at lære af din kommentar - tak for den :)

  Primetime

  SvarSlet