14. december 2011

Hvor blev hyggen af?

af Laura Rosenvinge, Skribent OEG Primetime

Ørestad bliver større og større. Lokalerne bliver mere og mere fyldt op til renden.
Flere og flere elever klager om, at der aldrig at plads til at spise i kantinen. Under Ørestads fester er der knap nok plads til at ryge, da man står som en flok pingviner på få kvadratmeter. Så er Ørestad overhovedet hyggeligt?

På Ørestad Gymnasium går der sjældent en dag uden, at vi elever finder noget at klage over. Det kan være alt fra for lidt pladser i kantinen til manglende billetter til den næste fest og til at vi ikke kan høre vores undervisning i holdlokalerne.
Men er det så slemt at gå på Ørestad? Er der virkelig intet hyggeligt ved vores gymnasium?

Rige børn der tror de er seje
Primetime har snakket med elever fra andre gymnasier for at finde ud af om OEG er hyggeligt.
Anton fra Nørre Gymnasium, indrømmer selv at han ikke kender Ørestad Gymnasium så godt, men han har alligevel stadig et billede af eleverne.
Hvordan virker Ørestad udefra?
”Det virker måske lidt som et sted med rige børn i supreme kasketter, der digger frank ocean og tror de er seje,” udtaler Anton.

”Der er alt for mange elever” er den faktor, der oftest bliver klaget over på Ørestad og derfor er der ikke mange, der lever op til Anton Møllers billede af en elev på Ørestad. Er problemet, at vi er for mange elever til, at vi kan være på gymnasiet og danne et fællesskab? Ligger der et problem i, at Ørestad er for populært, altså er her for mange elever, fordi Ørestad er så hyggeligt? Gør det at Ørestad er så godt, at der sker det omvendte og gymnasiet bliver mindre hyggeligt, fordi der er så mange elever?
Da Martin, en 2.ger fra det lille mørke Middelfart på Fyn, besøgte Ørestad under en caféaften var hans reaktion: ”Hvordan kan du holde det her ud? Der er jo sort af elever, og i er jo helt opdelt. Godt vi ikke er så mange på Middelfart Gymnasium!”

Ørestads elever er nice
Ørestads elever er selv stolte af gymnasiet. Mange synes, at vi har et godt socialt sammenhold og at det ikke er et problem med mange elever. Kean Thorbjørn Brink Hedberg er en af de elever med den holdning:
”Jeg synes da der er et fælleskab, og jeg synes ikke der er for mange mennesker. Så er der jo bare flere mennesker man kan lære at kende,” fortæller Kean.
Han går i 1.g på OEG og han synes selv, at Ørestad er hyggeligt, fordi han mener eleverne er nice og at vi har et fedt design med fatboys osv.

Men hvad synes resten af Ørestad?

3 kommentarer:

  1. Haha, elsker at det forudindtagede billede af Ørestad altid er noget a la ”rige børn i supreme kasketter, der digger frank ocean og tror de er seje,” for ikke at tale om "snobbede", "fashonistaer", "lidt-for-høje-i-hatten" blabla, så skulle de komme og overvære eleverne. Ja, der vil da altid være nogen der tror de er meget mere end alle andre, men sådan er det da for guds skyld i alle sociale fællesskaber. Bare fordi Ørestad er en mediehypet, macfikseret turistattraktion, så betyder det altså ikke at vi allesammen er rige børn med snapbacks og villa på strandvejen.

    Som jeg oplever det, er Ørestad et sted med alle slags mennesker, og der er plads til at være lige hvem man har lyst til. Der vil altid være nogen man kan dele interesser med og folk er generelt meget gode til at respektere hinanden. Ej at forglemme sammenholdet (Julefesten 2011) aldrig er så meget næstekærlighed oplevet, siger det bare.

    Rent system mæssigt er jeg ved at brække mig. For ja, der er for mange elever, og det er SERIØST ikke til at trække vejret mellem 11.30 og 12.10 - av for den. Det siger vel også en del, at der er blevet lejet ekstra lokaler ovre i Fields, fordi der ikke er plads til os, altså, helt ærligt.
    For ikke at tale om den nye fraværspolitik. Har i mine 3 år som gymnasieelev aldrig oplevet så højt et stressniveau blandt mine medstuderende, for ikke at tale om lærerer, der efterhånden er ved at være ligeså forvirrede som eleverne.
    Hvis det ikke var fordi jeg kun havde et halvt år tilbage, og fordi folk derude ikke var så fandens awesome, så var jeg flyttet skole, den er stensikker.

    Udover det: credits til fest- og caféudvalget og oeg primetime teamet, som er med til at gøre en kedelig hverdag lidt mere interessant :----)

    SvarSlet
  2. Alberte skriver, at frværspolitikken giver stress blandt eleverne. Jeg er helt enig i, at gymnasieeleverne har meget travlt. Summen af undervisningstimer, forberedelse og skriftlige opgaver giver en arbejdsuge langt over arbejdsmarkedets normale 37 timer. Det er Folketinget og Undervisningsministeriet, der har bestemt omfanget af undervisningstimer og elevertimer, ikke OEG's fraværspolitik.
    Vores fraværspolitik er ikke hård, og bestemt ikke hårdere end andre skolers fraværspolitik. Den er bare mere konsekevnt end den tidligere har været. 10% grænsen betyder, at alle elever kan være fraværende 1 dag hver anden ugen uden at det har konsekvenser, og uden at vi spørger til årsagen. Det er ikke mange arbejdspladser, der ville acceptere dette.
    Da folketinget i sin tid af skaffede den faste 10% regel, var intentionen at fraværet skulle meget længere ned. Før sommer var situationen her på skolen imidlertid, at alle tre årgange havde mre end 10% fravær, så det var nødvendigt at gøre noget. Og derfor besluttede vi at indføre faste og rimelige grænser og konsekvente sanktioner.
    Jeg fornemmer, at en del elever er stressede over de mange krav i gymnasiet. Og jeg vil meget gerne sætte et arbejde i gang med at udvikle en skoledag, der hænger bedre sammen med for eleverne. Men vi har ikke mulighed for at ændre på antallet af skriftlige opgaver og undervisningsmoduler.
    Allan

    SvarSlet
  3. Jeg er meget enig i Albertes kommentar. Ørestad er et gymnasie med mange forskellige personligheder, og derfor et dejligt gymnasie at gå på. Artiklen er derfor ikke skrevet for at være fjendtlig, men for at vise to sider af en sag. Artiklen er også skrevet for at skabe fokus på de ting, eleverne går og føler kunne blive bedre. Det mener vi på primetime er en af vores vigtigeste opgaver. Derfor valgte vi som Alberte, også at lægge et fokus på det alt for mange elever, og vil nok også gøre det i fremtiden, da vi (eller i hvert fald jeg personligt) har svært ved at forstå stigning af elever hvert år, hvis vi ikke har plads til det. For mange elever forringer hverdagen for det enkelt elev så meget, at det er virker dumt at et helt gymnasie skal lide af at 32 personer kan få deres første prioritet, eller så Ørestad kan få flere penge. Især hvis det handler om penge har jeg personligt svært ved at forstå det. Jeg mener at elevernes velvære er vigtig end designe møbler, for at sige det meget groft.

    Men på vegne af primetime er vi meget glade for Albertes kommentar, og for rektorens kommentar der viser, at vi har en rektor der deltager i debbatten og vil det bedste for vores elever. Vi på primetime er ihvertfald glade for at gå på Ørestad.

    Glædelig jul herfra

    Laura

    SvarSlet