31. januar 2012

Modernitet er en realitet der tiltrækker

Ørestad Gymnasium er kendt for at være det mest moderne gymnasium i København. Både indeni, med undervisning på Mac-computere, og udenpå med Ørestads verdenskendte arkitektur, der bliver analyseret helt fra Middelfart Gymnasium til Ingrid Jespersen på Østerbro. Men hvad mener de elever der går på Ørestad? Hvorfor er det fedt at gå på Ørestad Gymnasium?

Af Laura Rosenvinge

Hvorfor går du på Ørestad?

1.geren
Rebecca, 1.L
Jeg synes Ørestad er en super fed skole, og så er indretningen rigtig fed, fordi det er så åbent. Undervisningen fungerer rigtig godt. Jeg synes de forskellige miljøer og lokaler er rigtig gode.

2.geren
Sofie, 2.F
Jeg går på Ørestad, fordi jeg gerne ville væk fra det område jeg bor i. Jeg synes Ørestad Gymnasium er fedt, fordi det ikke er folkeskole-agtigt. Der er ingen bøger osv. Jeg søgte bare noget nyt.

3.geren
Line, 3.L
Jeg går på Ørestad, fordi sammenholdet på min årgang og i min klasse er virkelig god. Udover det har vi et godt forhold til lærerene, vi elsker Morten.

Læreren
Sylviane
Jeg valgte at skifte fra et andet gymnasium på grund af det pædagogiske projekt på Ørestad gymnasium. Det vil sige, at det er en skole, hvor eleverne har meget mere frihed. De lærer mere i deres eget tempo i stedet for de strenge regler i det klassiske klasseværelse. Det var det der tiltrak mig, og det er det jeg stadig tror på.

Ingen bøger i 2012

Ørestad Gymnasiums modernitet er faktisk en realitet. iMacs, fatboys og åbne lokaler er de synlige beviser. Men det stopper ikke her: Ørestad Gymnasiums moderne profil bliver udviklet endnu mere. Allan Kjær, bedre kendt som rektor på skolen, udtaler til internationale The Wall Street Journal: "Next year," he says, referring to 2012, "there will be no books. It will be the first year that students will not see a single book.

Ørestads modernisering står aldrig stille.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar