13. september 2012

Forringer de to Prag-ture skolens sammenhold?Af Mia Greve 

Det har i mange år været traditionen, at 3.g’ere står for at arrangere efterårets tur til Prag. Og alt forløb da også som normalt, da OEG Pragtur 2013 dukkede op som event på Facebook d. 18. august, arrangeret af gruppen Oeg Prag og 3.g’erne Aleksander, Daniel og Julius. Imidlertid dukkede endnu en Facebook-gruppe op under navnet Ørestad Pragtur – og det endda samme dag. 

Og det var tre 2.g’ere – Mahdi, Steffan og Ricky fra 2.n, der tog initiativet til endnu en Prag-tur.
”Vi valgte at arrangere turen for at tilbyde Ørestads elever et mere luksuriøst alternativ til den "officielle" Pragtur.” siger Ricky til Primetime. ”Derudover har vi også lagt stor vægt på, at det bliver en profitless tur, altså at ingen af os fra Ørestad Pragtur tjener på eleverne.”

Netop rygter om en mindre konflikt mellem de to Prag-ture angående arrangørprofit, har floreret på skolen. Ricky afviser imidlertid, at der skulle være tale om andet end professionel konkurrence.
”Vi respekterer selvfølgelig, at de (den anden pragtur, red.) ligger den tid og indsats i at arrangere deres tur, som de nu gør, og vi håber, at de gør det samme.” siger han.


Ørestads elever har nu også startet debatten om de adskilte ture. Således vakte Unnur Björg Youngs (2h) opslag på Ørestad-turens væg en del furore.
”Problematikken ligger i, at der igennem mange år har været tradition for, at det er 3.g'ere der står for at lave et pragudvalg, og arrangere en tur. Derfor synes jeg, at det er utrolig flabet, når en flok 2.g'ere stiller op på den måde, og dermed også splitter skolen op i to hoteller nede i Prag, så fællesskabet bliver forringet enormt.” siger hun.

Som mange også argumenterede i kommentarerne på opslaget, så kan der jo ikke være plads til alle på én Prag-tur. Og mange kan ikke se, hvorfor to ture skulle forringe stemningen.
”Det er klart at når der er to ture så kan vi ikke have hele skolen samlet. Men sådan har det altså nu engang været de sidste mange år.” siger Ricky og henviser til bl.a. sidste år, hvor mange ikke kom med til Prag.

Dengang arrangerede Unnur også sin egen ekstra tur, men hun mener ikke, at det kan sammenlignes.

”At sammenligne de to ting er helt henne i vejret - der er stor forskel på at lave en 'alternativ' tur for 50 mennesker, som ikke kom med på den originale, og at arrangere en tur for 500 mennesker, inden det overhovedet vides hvor mange der "didn't make the cut" til den originale tur i år.” siger hun og fortsætter ”Havde 2.n drengene ventet med at få listen over pragdeltagere i år, og derefter oprettet deres alternative tur, havde mine holdninger set helt anderledes ud” 

Ingen af Prag-turene melder dog om akut deltagermangel, og deltagerne strømmer stadig til. To ture eller ej – Prag bliver propfuld med muntre Ørestadselever, og det bliver 6 dages uafbrudt fest. OEG Primetime ønsker jer alle en fantastisk tur på forhånd!

Synes du, at de to Prag-ture forringer skolens fællesskab, eller gør det vitterlig ingen forskel? Giv dit besyv med her eller på Primetimes Facebookside.

Du kan finde Unnurs opslag fra d. 6. september, i denne gruppe:
http://www.facebook.com/events/271723996264748/?ref=ts

Ingen kommentarer:

Send en kommentar