1. maj 2012

Hjælp til eksamensangst på Ørestad


af Mia Greve

 Langt de fleste går til eksamen med en nervøs sitren i maven. For nogle udvikler nervøsiteten sig imidlertid til en rigtig angst, der kan gøre det urimeligt svært for den angste at gå til eksamen og yde sit bedste.

Derfor afholdt gymnasiets studievejledning to kurser i april måned, hvor elever med eksamensangst kunne komme og få hjælp til at bearbejde problemet.

”Det er jo ikke noget man bare helbreder på to timer.” Siger Morten Skourup, medarrangør fra studievejledningen. ”Men vi kan give eleverne nogle metoder, så de kan begynde at arbejde med det.”

Morten forklarer, hvordan det ofte er en helt ubegrundet angst, der rammer eleverne. En af metoderne er, at forsøge at se tingene i et bredere perspektiv.

”Det er selvfølgelig ikke noget man gør midt i en eksamenssituation. Men man må tage de negative tanker op til overvejelse, og sortere dem fra, der ikke er sande.”

Det er mest den slags metoder, der er blevet arbejdet med på kurset. Men der er også blevet talt om, hvorfor man får eksamensangst.

”Der to slags angst – dem, der går op og ikke har læst, og som ved, at de ikke kan det de skal. Dem kan vi ikke hjælpe. Det er man selv ansvarlig for. Men elever med eksamensangst går op, og opdager en lille detalje eller fejl, som de lader køre rundt i hovedet til de ikke kan tænke på andet. Det kan gøre det urimeligt svært at præstere godt.”

Morten forklarer også, at man må gøre op med alt for høje forventninger. 

”Man skal ikke gå derop og forvente det perfekte. Man må afstemme ambitioner efter egne evner og det arbejde, man har lagt i.”

Der er ikke planlagt flere kurser mod eksamensangst, men føler du at du har brug for hjælp, kan du komme til studievejledningen. Studenterrådgivningen tilbyder også rådgivning med psykiatere, psykologer og socialrådgivere med psykoterapeutisk efteruddannelse. Dem kan du finde på www.studraadgiv.dk
Går du i 1.g, kan du også forvente at studievejlederne vil komme forbi og sige et par ord til den enkelte klasse inden sommerferien.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar