21. september 2012

”Jeg har for mange elevtimer, men hvad gør jeg??”



Eleverne bliver mere og mere stresset. Reglerne bliver mere og mere strammet. Debatten om de skriftlige aflevering har været på sit højeste, og mange elever råber op igennem Ørestads Facebook gruppe.  

I de seneste uger har debatten om skriftlig aflevering og lektier været på det højeste.
Flere og flere elever skriver inden på Ørestads facebook-gruppe med klager om: for mange elevtimer, afleveringer der bliver lagt for sent ud og lektier der bliver lagt for sent ud.
Eleverne viser med deres vægopslag, at de er utilfredse. Mange fortæller de er stresset, og at de ikke får sovet.

Men ledelsen har hørt eleverne og har nu svaret med denne video:
Her fortæller Allan at hvis man har for mange elevtimer kan kontakte sin klasserepræsentant som skal kontakte mentoren.
Men hvem skal sørger for at mentoren faktisk får rykket nogle af afleveringerne. Hvad skal der ske hvis han ikke gør det?
Og hvad med alle de andre problemer eleverne skriver om? Hvis skolen er glad for debat, burde de andre problemer så ikke tages op.

En af de mange elever der har en holdning om dette, er Camilla fra 2.N. Camilla har rejst disse spørgsmål.

Som elev på Ørestad kan man forvente at have 12 elevtimer om ugen, til at lave sine afleveringer. Det svarer – rundt regnet – til 2 timer, der hver dag skal afsættes til afleveringer. Oveni dette pålægges arbejdstid for de almene lektier, som dog ikke opgøres i timer.  Nogle lektier tager blot 10 minutter at lave – andre en hel time eller mere. Hvis man antager at hver lektie i gennemsnit tager en halv time at færdiggøre og at man har fire af disse lektier for til hver dag (4 moduler), svarer det altså til at man hver dag efter skole har 4 timers skolearbejde. Kunne man ikke garantere eleverne nogle retningslinjer for lektiernes omfang – ligesom man har gjort med afleveringer – nu hvor kravene for skolearbejdet generelt er skærpet?

Hvad vil I gøre for at eleverne føler de bliver taget seriøst, når de kommer til en lærer med problemer om afleveringer eller lektier, der bliver lagt for sent ud?

Eleverne er blevet bombarderet med ting vi skal overholde de seneste år, kan man forstille sig at der kunne komme et fokus på hvad lærerene skal overholde?

Kan man gøre det lettere tilgængeligt for eleverne at se de regler lærerne skal holde sig indenfor?


I weekend kommer Allan med svar, som primetime selvfølgelig ligger ud med det samme. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar