4. oktober 2012

Eleverne er forvirret over kulturdagene


Kulturdagene i år har ændret sig meget fra sidste år. Eleverne styrer selv hvad de vil lave i de to uger, og alle har samme fælles overemne. Men har dette gjort kulturdagene mere forvirrende? 

Eleverne på Ørestad har i de sidste uger gået med en uvished om hvad kulturdagene egentlig drejer sig om i år. Mange har opsnappet, at emnet er fremtid, men hvordan det skal foregå er ikke alle klar over. Kulturdagene startede allerede for tre uger siden, hvor en fremtidsforsker holdt oplæg, som blev live-streamet til klasserne. 
Efter skulle eleverne selv brainstorme idéer til hvilket emne de kunne arbejde med indenfor fremtid. Forvirringen startede allerede der.

Alle var delt op på tværs af årgangene i deres studieretning, og havde derfor en forventning om at de skulle arbejde studieretningsrelateret. Dette var også delvist sandt, men alle arbejdede med samme "studieretning" nemlig vores profil medie, kultur og kommunikation. Hele meningen med Kulturdagen er nemlig at sætte kultur ind i denne profil. Men hvordan skal det gøres? Dette er spørgsmålet, som er på manges munde lige nu. 
Dette har vi fået Elisabeth Schroll til at svare på. Elisabeth er koordinator på projektet og lærer på Ørestad. 

Hvad skal vi lave? 
”Det er eleverne og elevernes kreative, innovative evner, der sættes i centrum - det er faktisk det eneste tidspunkt på året, hvor lærere og elever er helt ligestillede. Jeres holdninger, input og idéer er lige så gyldige som lærernes, for der er ikke nogle overordnede lærerplaner, der skal opfyldes.”

Hvorfor  er eleverne så forvirrede?
”Indrømmet - vi har ikke overdænget elever og lærere med info om hvad der skal ske. Dog er der kommet en masse oplysninger i denne uge både i primetime og på oeg-samlingen - så mon ikke det gør at folk ikke er så forvirrede længere?”

Det kommer der til at ske:
”Der er workshops torsdag kl.8-15 og aktionsdag fredag 9-14, hvor de forskellige workshops gør deres produkter færdige og måske skal ud i byen og vise det frem. Alle rydder op kl. 14-15 så OEG er klar til at åbne dørene for alle jeres venner og familier til åbent hus kl. 15-19. Og så er vi forhåbentligt alle varmet godt op til en fænomenal futuristisk café-aften fra kl. 17-21!”

Men det er ikke kun lærerne, der skal holde sammen på kulturdagene. Sille, producer på primetime, skal sammen med andre elever være med i en “producer-workshop”:

”I producergruppen sørger vi for, at hver enkelt workshop har, hvad de skal bruge - vi skal finde ud af hvilke workshops, der skal bruge for eksempel et rum med projektor, måske skal nogle bruge en scene, så er det os der sørger for at de ting bliver bygget og kan lade sig gøre. Samtidig er det også os, der laver programmet til åbent hus, hvor og hvornår kan man se de forskellige workshops produkt. Ud over at holde styr på alle workshops’ene laver vi plakater og foldere til åbent hus. 
Det er først når vi har fået dannet os et overblik torsdag, at vi kan vide hvordan fredagen ser ud, men vi håber selvfølgelig på, at der kommer så mange som muligt - særligt fordi skolen har gjort mere ud af det i år”, fortæller Sille. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar