15. november 2012

Er facebook-grupperne på Ørestad for grove? DEBAT og GUIDE


DEBAT: Er facebook-grupperne på Ørestad for grove?


Et boom af facebook-grupper er sket for eleverne på Ørestad. Det handler om alt fra matchmaking service til en gruppe der sætter penisser i hænderne på billeder af eleverne fra Ørestad. Men er det okay? Hvor går grænsen? Primetime giver dig guiden til grupperne og debatten!


Der er ingen grænser. Hver uge kommer der nye mere kreative grupper. Seneste kom Ørestadspikhoveder der vil gøre hverdagen lidt sjovere for eleverne, ved at sætte penisser ind på billeder, af deres venner de selv kan sende ind.
Anonyme elever har også valgt at være gossip-siden OEGkys, som informere alle elever om hvem der har kysset, og hvem der er ved at blive kærester. Billeder af elever bliver også lagt ud, men uden tilladelse. Men er det i orden? Hvor sættes grænsen?

Sidste år i oktober var sagen taget op af Politiken. (http://politiken.dk/skole/laerere/ECE1436212/mobning-gaar-online/)
Her følte Gabrielle Kiki Jensen fra Ørestad Gymnasium sig udstillet af den daværende gruppe OEGsladder: ”Jeg følte mig virkelig nøgen. Der blev skrevet på et forum, at jeg havde kysset med min gode ven. Selv om rygtet var falsk, blev jeg vildt ked af det. Og så gav det mig mange problemer med min nuværende kæreste.”
OEGsladder blev lukket, men nu er lignende grupper igen begyndt i at blomstre på Facebook. Er det bare et spørgsmål om tid før en ny elev bliver krænket?
Stort set alle grupperne på facebook er anonyme, så hvem skal stå til ansvar?

Har i en holdning til dette, så kommenter her eller på facebook! Måske inden det er for sent…

GUIDE: Her er alle facebook-sider for Ørestadselever!

Det mere officielle:

OEGprimetime: Genialitet! Behøver jeg sige mere?

Ørestadsfestudvalg:  Ørestad nok vigtigste gruppe. ALLE bør synes godt om denne side (især hvis de gerne vil inviteres til festerne)

Ørestadselevråd: Er du utilfreds med noget på skolen? Så er det en god idé, at synes godt om elevrådet på Ørestad. Lige meget hvad bør alle gøre det!

Oeg Prag: Oeg prag er som mange af de andre profiller, nogle du kan blive venner med(en god idé hvis du skal med til Prag). Sidste år var det en meget aktiv bruger, der kommenteret på elevernes fra Ørestads statusser og billeder. I år er de dog mere afdæmpet.


Ørestad Pragtur: Bliv venner med dem hvis du skal til Prag, ligegyldigt hvilken tur du tager. De kan komme med gode råd, og links til de fedeste steder i Prag.

Oeg Skitur Val Thorens: Til alle jer der skal på Skitur eller måske har lyst næste år.


De mindre officielle:

Oeg kys: Ørestad nok mest aktive profil. Her kan du hver weekend se hvem der har hooket op og læse det nyeste sladder om Ørestad.


Ørestads pikhoveder: Ørestads pikhoveder, gør hverdagen lidt sjovere.

Oeg Match making : Mangler du lidt kærlighed i din hverdag? Så skynd dig at blive venner med Oeg match making!


Mudis scorereplikker: Er du du træt af at spille pik, med Mudi's råd så kan du score en hver chick ;)

De mindre aktive sider:

Oegven: Her kan du finde venner, hvis du mangler nogle.

Oegsnitch: Kommer med sladder men har ikke været aktiv siden 16. Marts.

Oeg introfest: Invitere dig til fester et par gange om året. En god idé at være venner med, hvis du kan lide at feste sammen med andre gymnasier.

8 kommentarer:

 1. Det er fuldkommen latterligt, at eleverne går til fest med faren for at blive hængt ud for et "uheldigt" hook-up i baghovedet.

  SvarSlet
 2. Hvad fanden er jeres konklusion?

  SvarSlet
 3. Vi har ingen konklusion. Indlægget er en debat, hvilket står klart flere gange. Det er forholdsvis objektivt. Hvis du mangler en konklusion kan du selv skrive den (:

  SvarSlet
 4. Jeg Følger ikke der et problem med det. Ørestad Pikhoveder har lige postet at hvis der er noget problem med nogen af deres billeder vil de fjerne dem og får at være helt ærligt så er der ingen af siderne der går en bestemt person. Vi går i gymnaisum nu forhelvede ha noget sjov og slap af. Hvis folk har alt få ondt i røven og et billed hvor der blevet puttet en dildo ind så går ind og be dem og at fjerne det svære er det jo ikke?

  SvarSlet
 5. Vi vil igen påpege vi ikke har en holdning til det som OEG Primetime.Vi spørger bare om der er et problem, så det er jo bare super hvis der ikke er et. Men det er jo ikke sikkert alle har samme holdning, derfor tager vi debatten op.

  SvarSlet
 6. Faktisk så er det ulovligt at lave den slags sider. Problemet er jo også, at når det først er lagt op så er skaden sket. OEG Kys kan f.eks. skabe stor ravage i folks privatliv med deres opslag, og det er da ubehageligt, at man ikke kan have det sjovt uden at skulle kigge sig over skulderen hele tiden. Der er gået for meget Gossip Girl i det.

  SvarSlet
 7. Astrid.. Kan man ikke bare være ligeglad?

  SvarSlet
 8. "Anonym". Jo, sagtens. Der er mange ting man kan vælge at være ligeglad med. Jeg vælger bare at have en holdning.

  SvarSlet