22. november 2012

Lærere og elever skriver multiforestillingen Amnesia i fællesskabAf Mia Greve

Endnu en gang er det tid til Ørestad Gymnasiums egen multiforestilling. Forestillingen Amnesia, som spiller d. 28.-30. november i næste uge, bliver som altid et brag af drama, musik og flotte medieproduktioner.
Men i år er der noget, der er anderledes.

Dette års forestilling er nemlig ikke et kendt stykke. Det er ikke Shakespeare, ikke Hairspray, og det er heller ikke historier fra græsk mytologi som sidste års Metamorfoser. Dette års multiforestilling er skrevet af lærere og elever i fællesskab.

”Det var et forsøg på at inddrage eleverne, så de fik noget indflydelse på stykket” siger Mette Asaa, der er dramalærer og en af de lærere som står for at arrangere forestillingen.

I foråret indkaldte nogle af de ansvarlige lærere til et møde, blandt andet fordi eleverne havde givet udtryk for ønsket om en forestilling med en tydeligere rød tråd end sidste års stykke.
I starten arbejdede de med gamle idéer og tekster fra nogle af de tidligere års kulturdage.

”Men så endte det ligesom med noget helt andet,” siger Mette. ”Som sådan en kreativ proces jo nogle gange er, så går man i gang og så ender det med lige pludselig at blive noget andet.”

Alligevel kan man sagtens finde sporene efter de gamle tekster. For i dette års multiforestilling dumper pigen Amnesia ned fra himlen uden at vide hverken hvad eller hvor, og temaet hjem går – som i de oprindelige tekster – igen gennem hele stykket. 

Men at skrive en hel forestilling har altså ikke været helt lige til.
”Det kræver ret meget arbejde at skulle skrive en forestilling,” siger Jasmina Al-Mousawi fra 2.b. Hun har sammen med et par andre været med til at udvikle idéer og har også skrevet på en afgørende scene.
”… At få alting til at passe sammen, og at få karaktererne til at udvikle sig på en god måde, samtidigt med at det bliver spændende. Så der er en god portion arbejde i det.”
 
Om mindre end en uge går tæppet for den første opvisning, og så må lærere og elevers hårde arbejde stå den endelige prøve.


SPILLEDATOER:
28. november kl. 19.00 - 21.00
29. november kl. 19.00 - 21.00
30. november kl. 19.00 - 21.00

Dørene åbnes 18.30, hvor der er mulighed for at købe kaffe og kage.

Billetter kan købes i spisepausen fra den 20. november og i døren på spilledagene.

Billetpris: 30 kr.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar