7. februar 2013

Reportage fra Orienteringsaftenen

Af Mia Greve
Om aftenen torsdag d. 31. januar fyldtes skolen for anden gang den dag med unge mennesker. Orienteringsaftenen trak mange mennesker til – fremtidige elever og deres forældre, og noget tyder på at OEG igen i år får et højt antal ansøgere. 
Allerede i metroen mærker man det. Drenge og piger på 15-16 år, forældre der har taget cykel med og siger ”vi ved jo ikke hvor langt det er fra stationen.”
Da vi nærmer os sidste stop kan man se dem kigge ud ad vinduet, 
”det må være den dér,”
”der står Ørestad Gymnasium på.”
Man smiler med dem og af dem, af deres begejstring for noget, der efterhånden er hverdag.
Skolens egne mediefagselever arbejder på højtryk med Live TV.
Foyeren er overfyldt, og der foregår noget på en storskærm. Over mylderet af mennesker skimter man en digital Amanda Lee Edelstein og Primetimes egen Alexander Panton, der interviewer i et studie i Multisalen. Deres munde bevæger sig, men så langt fra højtalerne overdøves deres stemmer af menneskelig summen. Ser man på trappen, kunne klokken lige så vel være 9.45, et billede af Ørestads elever der skifter mellem klasselokaler. Ved svingdørene hober menneskerne sig op og der er prop, når de nyligt ankomne stopper for at lægge nakken bagover og kigge op.  
Som elev kan man ikke lade være med at slippe en lille kommentar, når folk gang på gang siger til hinanden ”lad os finde elevatoren”, og man smiler til de søde små og mumler noget om, at så skulle de glæde sig til en tur på fjerde sal mandag morgen, og så går der blot et øjeblik, før man igen er væk i mylderet og ikke kan genkende nogen ansigter.
Ved multisalen står Mikkel Østergaard og kigger på medieeleverne, der haster rundt og styrer Live-TV på deres skærme. ”Det slemme er selvfølgelig,” siger han og gør en armbevægelse ud i rummet, ”når der er så mange mennesker her, om der så er pladser nok.”
Mikkel kommer som så mange andre efter Ørestads Medie+ studieretning, men da den er meget søgt, overvejer han også den nye Design-linje. 
For foden af trappen finder jeg Sarah Jehn, som bor i nærheden og som egentligt bare lige skulle se, hvad byggeriet er blevet til. ”Det er meget stort, og der er rigtig mange trapper.” siger hun om sit første indtryk og smiler skævt.
Sarah synes godt om Psykologi-linjen, men hun overvejer også Tårnby Gymnasium. Der går hendes bror, og hendes far har gået der. Desuden har hun hørt et par negative ting om Ørestad - f.eks. Om problemer med IT'en.
"Så jeg har sådan hele tiden tænkt, at her var måske ikke så rart at være - men jeg kan meget godt lide at være her nu" siger hun. Til sidst konkluderer Sarah at Ørestad, "I hvert fald er på anden-, eller førstepladsen, når nu der skal vælges."

Ingen kommentarer:

Send en kommentar