11. april 2013

Caféerne vender stærkt tilbage til Ørestad

I fredags var der café på Ørestad Gymnasium. På trods af at kun 10% af skolen stod som deltagende på Facebook og endnu færre i realiteten deltog, regner caféudvalget med at vende stærkt tilbage. Snart kan eleverne glæde sig til den traditionsrige iPod-battle. Med caféudvalgsformandens ord: ”De kan godt forvente en fed aften der!”.

Af: Laura Rosenvinge

Det er længe siden Ørestad Gymnasium, sidst har fået glæde af en café. Mange elever har stillet spørgsmålstegn ved dette, men ansvaret for caféer er ikke på caféudvalgets egne skulder.

”Antallet og placeringen af caféer er desværre ikke noget jeg og resten af udvalget bestemmer. Én enkelt cafe har vi været nødt til at blive aflyst, men vi arbejder på at få den ind inden læseferien. Utilfredse elever er selvfølgelig velkomne til selv at kontakte administrationen, hvis de vil have helt konkret svar” forsvarer formand Johanne Scheutz.

Aflysninger og mangel på caféer er ikke det eneste Johanne og resten af café- udvalget har måtte forsvare den seneste tid. Til caféen i fredags og iPod-battle (som finder sted om en uge), er det nemlig ikke muligt for eleverne på Ørestad Gymnasium at have venner med. Dette har skabt debat blandt eleverne:

”Jeg synes det er til grin, vi ikke må have venner med. Det gør bare caféerne uattraktive. Man vil jo selvfølgelig gerne dele den gode caféstemning med sine venner og vise dem sin skole, så de kan få et indblik i ens hverdag på Ørestad. At have venner med til caféerne giver en ekstra dimension, og jeg synes det er rigtig ærgerligt at miste på baggrund af en manglende alkoholbevilling.” (Astrid 2n).

Heller ikke her kan caféudvalget holdes til ansvar for tiltaget, som bygger på en ny alkoholpolitik Ørestad Gymnasium er underlagt. Lovgivningen gør, at hvis nogen af de deltagende ikke går på Ørestad Gymnasium, så er det ikke lovligt at sælge alkohol til elever og gæster under 18. Udover det, skal skolen også have en alkoholbevilling, som tager 14 dage at godkende.

Selvom det ikke er udvalgets ansvar, betyder det ikke at Johanne ikke er klar over elevernes frustration:

”Mange elever har kontaktet mig og sagt, at andre gymnasier gerne må have venner med, men den risiko disse gymnasier tage og OEG er ikke villige til at tage den, da de ville få en kæmpe bøde ved at lukke udefrakommende studerende ind. Omkring halvdelen af skolen er under 18 år, og det ville være problematisk til cafeerne. Plus vi ville skulle opsætte vores antal af vagter, som i forvejen er ret dyre.”

Dette skal dog ikke stå i vejen for årets fedeste og mest traditionsrige café, som eleverne kan glæde sig til på næsten fredag:

”iPod-battle er en battle - mellem 8 hold - om den bedste underholdning og de bedste tracks. Publikum er dommerne, og når to hold har dystet råber de højest ved den person de mener skal vinde runden. Der er auditions til iPodbattle tirsdag d. 16. april, hvor caféudvalget vælger dem, de mener kan få publikum mest op og køre! Udklædning, dans og energi vægtes sammen med valget af musik. Til audition præsenterer man 3 sange i 3 minutter. Udvalget vælger sammen, hvem der går videre til iPod-battle d. 19. april!”

Er i nysgerrige omkring iPod-battle, kan i glæde jer til på tirsdag, hvor der kommer et afsnit om det!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar