7. februar 2012

Primetimes Turen Går Til... Prag

OEGs tur til Prag var i første omgang ment som et alternativ til den noget dyrere Val Thorens skitur, men er nu i sig selv en attraktion, og dét velberettiget. Der er tons af ting, man kan gøre i Prag, og så for næsten ingen penge. Ingen tvivl om at der skal festes igennem – og at de lyse timer imellem måske i mange tilfælde vil præges af tømmermænd. Men gør dig selv en tjeneste, og kom ud og oplev byen. Du vil ikke fortryde det!


Det Gule Marked!
På en tur til Prag – og specielt en forholdsvis kort én – er et besøg på Det Gule
Marked, Pražská tržnice‎, oplagt. Her er både et almindeligt marked, med faste priser, og et andet, hvor priserne baseres på forhandling mellem køber og sælger. De fleste varer er her billige kopier og små sjove ting – t-shirts, tasker, hatte, huer, bælter, ure etc. Hvis mærkevarer ikke betyder noget, kan man sagtens gå ind og prutte sig til gode handler her, men vær opmærksom på at sælgerne som udgangspunkt vil foreslå latterligt høje priser. Gør dig selv klart hvad du vil give for varen, før du overhovedet begynder at handle, og husk at tænke i danske priser.
Selv hvis man ikke er interesseret i at handle, er Pražská tržnice‎ et ganske hyggeligt område, specielt i godt vejr.

For at komme til markedet i Holešovice, tag den røde metrolinje til Vltavskà, eller sporvogn 1, 3, 5 eller 25.

Karlsbroen!
Broen her er måske min egen personlige favorit. Ikke alene er den fantastisk smuk, hver eneste af de 30 statuer er også små mesterværker og til tider endda gjort til en yderligere oplevelse ved lidt hjælp fra kreativ streetart og måger, men generelt er stemningen på broen bare hyggelig. De små boder med alt fra smykker til karikaturtegninger bidrager med en helt særlig stemning, og bodejerne er sjældent af den ubehagelige, invaderende slags. Karlsbroen/Charles’ Bridge er helt klart et af de første steder jeg ville komme.
Vær dog opmærksom på at vinterferien er en smule uden for sæson og at der grundet de mange turister også forekommer lommetyve – som i en hver anden storby.
Nærmeste metrostation er Staroměstskà, på den grønne bane.

Gamle by/Staré Město!
Her er et godt sted at starte, hvis man f.eks. er på vej ud på shopping, eller bare en tur rundt i byen. Prag er smuk som altid, og mens man går mellem butikkerne kan man ikke undg
å at nyde den flotte romanske og gotiske arkitektur. Man kan tage forbi det astronomiske ur, når klokken slår hel (mellem kl. 9 og 21) og se det lille mekaniske skuespil, og man kan kigge forbi Vor Frue Kirke, som også er noget for sig selv.
Med hensyn til shopping i Prag, er det desværre ikke længere så billigt som det har været – artikler som mode og elektronik er faktisk ofte dyrere her end andre steder, mens maden dog stadig er billig, så husk at regne efter. En tjekkisk koruna svarer til ca. 0,30 danske kroner.
Nærmeste metrostation er Staroměstskà, på den grønne bane.

Prags ølmuseum!
Hvad bedre måde at opleve Prag på, end gennem en grundig fadøl? Her kan du blive go
dt fuld på en ny og lidt anderledes måde. Museet – der egentlig bare er en pub med særlig forkærlighed for øl - tilbyder omkring 30 forskellige øl med smag af alt fra chokolade til kirsebær, og selvfølgelig også almindelig øl. Man kan købe 1,5 dL smagsprøver af alle 30, og rygtet siger at kan du drikke dem alle, er det på husets regning.
Du finder ølmuseet på Dlouha 46 – nærmeste metrostation er Náměstí Republiky‎ på den gule linje.

2 kommentarer:

  1. Fik i en gratis tur til Prag?

    SvarSlet
    Svar
    1. Hvis det du spørger om, er hvorvidt indlægget var betalt/opfordret reklame, er svaret nej :)
      Vi valgte at bringe to "Turen går til..." (Val T og Prag) op til vinterferien, fordi vi skønnede at det var relevant for en stor del af OEGs elever.

      Slet